lauantai 25. maaliskuuta 2017

Ihan kiva?

Tein pyynnöstä kortin 30-vuotiaalle naisihmisille, joka harrastaa kosketinsoittimien soittamista. Tilaaja toivoi kirkkaita värejä, punaista ja oranssia, ja iloista tunnelmaa.

Täytyy sanoa, että kortin tekeminen oli harvinaisen hankalaa. En meinannut löytää sopivia papereita vaikka varastoni ovat tosi laajat, ja sitten tuotti päänvaivaa koristeet ja niiden asettelu. Kasasin korttia pikkuhiljaa yli kaksi viikkoa, purin ja kasasin taas.

Kun sitten vein vähän aralla mielellä kortin tilaajalle, hän katseli sitä pitkään puhumatta mitään ja sanoi lopulta, että ihan kiva, vaikkei sellainen kuin oli kuvitellut.

Toinen tilaaja toivoi korttia heti seuraavaksi päiväksi. Tuunasin vähän aikaisemmin tekemääni korttia ja vein sen. Tilaaja katseli korttia hitaasti ja sanoi, että no, on se ainakin parempi kuin kaupasta ostetut kortit, kun niissä oli ollut harvinaisen huono valikoima.

Taidan olla liian herkkähipiäinen, mutta vähän otin itseeni näistä kommenteista. =(

16 kommenttia:

 1. Niinpä, noita toiveita on välillä aika vaikea käsittää, ja ihan kaikki asiat ei kerta kaikkiaan sovi yhteen korttiin. Onneksi yleensä tilaajat ovat enemmänkin kuin tyytyväisiä.
  Korttisi on upea niinkuin aina;-))m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Mervi! Ja näinhän se juuri on, korttiin mahtuu vain rajallinen määrä tavaraa ja kokonaisuus on aina tekijänsä tulkinta.

   Poista
 2. Korttis on juuri mitä on toivottu.
  Minusta tuntuu että tilaaja ei aina itsekkään tiedä mitä haluaa tai toivoo. Jotakin mitä ei vaan ole mahdollista toteuttaa ja eihän aina ole se materiaalin löytäminen niiiiiiin helppoa. Jos aikaika taulu on lyhyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa! Joskus tosiaan on niin, että tilaaja ei sano tarpeeksi selvästi, mitä haluaa, ja sitten saattaa pettyä, kun lopputulos on erilainen. Inhimillistä sinänsä.

   Poista
 3. On tuo korttisi paljon enemmän kuin ihan kiva <3
  Mahdotonta on nähdä toisen ajatuksia, millainen on mahdollisesti mielessä. Jos tilaajalta kysyy toiveita, annetaan vapaat kädet "Kyllähän sinä osaat ja tiedät." Sitten kun teet pyöreän ja punaisen, toinen olisi halunnutkin neliön ja vihreän. Olisiko sen voinut kertoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari, kauniista sanoistasi! Yleensä teen tilaajalle parikin vaihtoehtoa, mutta tämä punainen oli niin kovan työn takana, etten kuvitellutkaan tekeväni toista. Toisen tilauksen kanssa taas ei ollut aikaa yhtään. Niin että olisi tietysti ollut kiva, jos ohjeet olisivat olleet selkeämmät, mutta näin tällä kertaa.

   Poista
 4. No johan kommentteja sait!? Mielestäni korttisi täyttää tilaajan vaatimukset täydellisesti, parempaa korttia ei voisi toivoa! Ja toinen tilaaja saisi mielestäni olla kiitollinen, että kortin ylipäätään sai - vuorokauden varoaika on todella lyhyt. Mielestäni onnistuit tällä kortilla aivan loistavasti, joten pois harmi! Ja tiedätpähän nyt ainakin pari henkilöä, joilta ei vastaisuudessa tarvi tilauksia ottaa... ;) Saavat marssia markettiin ostamaan ihan kivat korttinsa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Milla, sydämellisestä kannustuksesta! Näytät tietävän täydelleen, miltä nämä kommentit tuntui. =)

   Poista
  2. Juu, tiedän kyllä... Mun mielestä ei ole pahempaa kommenttia kuin "ihan kiva". Mieluummin vaikka kunnon haukut kuin laimea "ihan kiva"!

   Poista
 5. Tosi upea kortti :-) erikoisia kommentteja olet saanut en kyllä tajua.Kyllä tuossa kortissa on tunnelma kohillaan, ei tuommoisia marketeista löydy!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hilkka, lämpimästä kommentistasi! Ihana, kun saa tällaista vertaistukea. =)

   Poista
 6. valtavan ihana iloinen kortti ja minusta juurikin sitä mitä tilattiin!! =)

  mutta olipa kyllä erikoista käytöstä tilaajalta :( toivottavasti paha mielesi ei kauaa kestänyt, oli kyllä ihan tilaajan huonoa käytöstä tuommoinen...kaupasta voi käydä ne tusinakortit sitten ostamassa jos ei kerran kelpaa kovalla vaivalla ja ajatuksella käsintehty upea kortti!!!

  VastaaPoista
 7. Samaistun saamiisi kommentteihin! Minulla on kanssa yksi tilaaja, jolle tilatessa käy "mikä vain". Mutta valmiista kortista löytyy aina valitettavaa - milloin on hahmon hiukset väärän väriset, milloin liikaa koristeita, milloin väärä sävymaailma... HUOAH!
  Korttisi oli ihana! Älä masennu kommenteista, vika on vastaanottajassa - ei sinussa!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi, tuu toistekki!