sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Tirpuusesta vähäsen

Tervetuloa lukijakseni, Aikku! Tosi kiva, kun tulee uusia tuttavuuksia mukaan.

Aikulta sain samalla haasteen, jossa pitää kertoa 11 asiaa itsestään ja vastata 11 kysymykseen. Vastaavasti pitäisi haastaa 11 blogistia mukaan, ja näillä blogeilla saisi olla alle 200 lukijaa. Niin ja vielä keksiä 11 kysymystä, joihin nämä bloginpitäjät saisivat vastata.

No. En ole pitkään aikaan vastannut haasteisiin, enkä nytkään taida sääntöjä noudattaa. Työnohjaajan määräyksestä keskityn tänä keväänä vain siihen, mikä tekee iloiseksi ja keventää oloa, joten tästäkin valitsen kermat päältä: vastaan vain kysymyksiin, itserakas kun olen. =)

Aikun kysymykset siis:

1. Mikä sai sinut blogaamaan?
Halusin tallettaa itselleni muistoksi tekemieni korttien kuvia, ja samalla tavata samaan tapaan hurahtaneita. Mikään ei niin virkistä kuin yhteinen hulluus. 
2. Mistä unelmoit?
Siitä, että omat lapset löytävät paikkansa elämässä, mitä se sitten onkin. Kahden erityislapsen tai siis -nuoren äitinä toivon erityisesti, että nämä kaksi hiomatonta timanttiamme pääsevät omille jaloilleen. Kolmatta lastamme seuraan ihmetellen, ja toivon, ettei maailma liian kovakouraisesti kohtele häntäkään. Omalta kohdalta haaveena on ollut jo pitkään lastenkirjan kirjoittaminen. Niin ja laihtuminen.  Ja joka kevät haaveilen pitkästä lomasta vaunullamme Norjassa.
 3. Aikakausi, jolla haluaisit elää ja miksi? 
Lapsena leikin usein, että siirryin 100 vuotta ajassa taaksepäin piiaksi isoon maalaistaloon. Tosi hohdokasta. =) Nykyajassa on kyllä hyvä elää, kun ajattelee vaikkapa terveyspalveluja. Toisaalta romantikkona ahmin esim. Diana Gabaldonin aikamatkoista kertovia kirjoja.
4. Historian henkilö, johon samastut ja miksi?
Ehkä sitten se piika. Joka oli tietenkin kuvankaunis, viisas, nöyrä,  hellä ja taitava, niin että sai lopulta pelastettua kokonaisen kylän joltain kauhealta sairaudelta tai muulta katastrofilta, ja sai siinä sivussa ylimaallisen hienon miehen itselleen. Sankarina oleminen jos mikä hiveli kehittyvää itsetuntoa. 
5. Lempikirjasi?
Mika Waltarin historialliset romaanit olivat nuorena ihan ehdoton huippu, nykyään luen milloin mitäkin. Riikka Pulkkisen kirjoista olen tykännyt paljon, varsinkin kirjasta Totta.
6. Suosikkielokuvasi?
Äideistä parhain on tehnyt tosi syvän vaikutuksen. Toisaalta Neljät häät ja yhdet hautajaiset oli aikanaan erinomaisen virkistävä. Joulun aikaan katsottiin miehen kanssa Kuninkaan puhe, ja se oli kyllä upea filmi. Yleensä ottaen eläydyn sekä elokuviin että kirjoihin hyvin vahvasti.
7. Paras sukkalanka?
Onko niitä muitakin kuin Seitsemän veljestä?  =) Eli en neulo juuri koskaan, mutta villasukkia käytän vuoden ympäri. Talvisin hiippailen kotona vähintään kahdet villasukat päällekkäin varpaita lämmittämässä.

8. Oletko aamu- vai iltauninen?
Iltauninen. Herään yleensä viiden maissa. Olen nauranutkin, että mulla taitaa olla karjakon geenit.
9. Mitä tekisit, jos saisit kymmenen miljoonaa?
Järkyttyisin. Teettäisin taloon ison remontin ja lähtisin sinne Norjaan. Muuten moinen rahamäärä tuntuisi aika ahdistavalta ajatukselta.
10. Oudoin tekemäni asia?
 Opiskeluaikana Helsingissä sain valokuvausliikkeessä viulua soittamalla maksettua passikuvat. Mulla oli viulukotelo mukana, kun menin kuvia hakemaan, ja liikkeen omistaja pyysi soittamaan. Taisi kyllä lopulta katua ehdotustaan, en nimittäin ollut todellakaan mikään kovin häävi soittaja. =)
11. Mitkä ovat erityistaitosi?
 Noh, erityinen on tietysti suhteellista. Osaan katsoa kieroon niin, että toinen silmä katsoo suoraan eteenpäin ja toinen toljottaa nenänvartta. Ei muuta kun sirkukseen töihin. =)

Sitten vielä  11 muuta paljastusta

1. Tykkään a capella-musiikista, lemppareitani ovat Rajaton ja Club for Five.

2. Olen körttiläinen, sekä juuriltani että omalta katsomusmaailmaltani.

3. Tykkään tummasta suklaasta ja vihreästä teestä, juustokakuista ja mustikoista.

4. Kutian herkästi ja inhoan kutittamista. 

5. Olen surkea kokki ja auttava siivooja, joten nuo piikakuvitelmat ovat tosiaan vain villiä mielikuvistusta. 

6. Mulla on Raynaudin syndrooma, eli varpaani ja sormeni ylireagoivat kaikkeen viileään. Kaupan kylmäkaappien lähelläkin sormet muuttuvat valkoisiksi ja kankeiksi, ihan kuin kuolleella. Kun sitten lämpenen, sormet ovat ensin tummansiniset ja sitten hehkuvan punaiset. Tämä yhdistettynä tuohon kieroon katsomiseen voisi olla hyvä efekti johonkin halpaan böö-leffaan. =)

7. Lempiääneni on pienen lapsen nauru. Inhokkiääni puolestaan 30 nokkahuilun epävireinen rääkinä.

8. Barrikaadeille voisin nousta erityislasten oikeuksien puolesta. Suomen koululaitoksessa on tällä hetkellä menossa karmiva erityislasten huomioimisen alasajo. Säästösyistä evätään apu ja tuki niiltä, jotka sitä kipeimmin tarvitsisivat, varsinkin niinä vuosina, jolloin siitä olisi eniten hyötyä. 

9. Jos et arvannut, olen ammatiltani alakoulun opettaja.

10. Olen nelilapsisen sisarussarjan toiseksi nuorin. Äitini on kainuulainen ja isä pohjalainen. Itse olen syntynyt ja kasvanut Pohjanmaalla, ja koen olevani täällä kotonani. Rakastan lakeutta, sitä, kun taivasta näkyy paljon ja horisontti on vahva ja läsnä.

11. Rakastan sanaleikkejä. Vääntelen sanoja varmaan toisten mielestä kyllästymiseen asti. Onneksi oppilaani ovat tässäkin asiassa anteeksiantavaisia. 

Olipas virkistävää. =)

6 kommenttia:

 1. Ihanaa Tirpuunen, kun otit haasteen osittainkin vastaan, hauskat nuo sun erityistaito ja -piirteesi - oot sää mainio!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Aino-Mari! Olipas ihana kommentti! =)

  VastaaPoista
 3. Tulin hyvälle tuulelle näitä lukiessani. Sieluni silmin näin.... hymyilevän Kaisan ja kuulin sun naurun. :)

  VastaaPoista
 4. Olipa mukava lukea vastauksesi. Olet taitava kynän käyttäjä :)

  VastaaPoista
 5. Oot sä kyllä sellaanenki Tirpuunen :D Jos (ja kun) työkuviot vie mua muille maille, tuun kyllä kaipaamaan tuota sun loistavaa huumorintajua ja kaikkia yhteisiä naurunalaasia hetkiämmä. Toivon sulle ainoastaan aurinkoosia päiviä, ja tsemppiä kevään viime koitoksiin ;) <3:lla Krista

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Hele ja Maarit! Ja Krista, kovasti toivon, etten kovin kauas pyrähdä. Meillä oli niin hieno kokoelma T-paitoihin sopivia tekstejä, listaa pitäisi ehdottomasti päivittää. =) Kaikkea hyvää sullekin, olkoon tuuli myötä ja muutenkin sopivan erinomaasta eläminen!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi, tuu toistekki!