tiistai 3. lokakuuta 2017

Leimaillaan ja väritellään haaste: Ikävä ja lokakuu

Leimaillaan ja väritellään-haasteessa on aihe lokakuun ajan kaksiosainen. Katja on loihtinut meille taas hienon mallipiirroksen, jota voi seurata, tai sitten hakea inspiraatiota Hausmyllyn biisistä Ikävä lokakuu.  Tai vetää elämä risaseksi ja käyttää molempia, kuten itse tein tässä DT-kortissani. =)

Käypä kurkkaamassa haastetta ja muiden DT-tiimiläisten hienoja kortteja täältä

Näin kuvaan kortin tekemistä haasteen blogissa:


Hausmyllyn biisi oli mulle uusi tuttavuus, joten aloitin etsimällä sen netistä. Erityisesti mieleen jäi, miten biisissä kerrotaan kaikkien värejen olevan harmaita. Siis ei mitään värikästä vaahteranlehtien räiskyntää vaan tosiaan nimenomaan ankean h-a-r-m-a-a-t-a. Väripaletti selvisi siis siitä.

 Valitsin kuvaksi Penny Blackin kravattiin sonnustautuneen koiran, koska sen ilme on just sellainen, että lokakuu on päässyt iskemään takavasemmalta. Väritin kuvan noilla kolmella Derwentin Watercolor-kynällä, mustan kanssa yritin olla tarkkana, koska se leviää vettä lisättäessä todella helposti. Taustalle suttailin mustaa ja harmaata chalksia.


Annetun mallin mukaisesti leikkelin sitten sopivat paperit Papermanian lehtiöstä Capsule Liquorice Sherbet. Koiran kuvan ja sen taustapaperin reunat pyöristin pienellä leikkurillani.


Vetelin harmaalta Mementon mustetta suoraan tyynystä papereiden reunoihin. Pieni juttu, mutta tuo mielestäni kivasti ryhtiä.




Sitten se hankalin vaihe: miten sijoitella kaikki pienet osaset korttipohjaan paikalleen? Tekstin olin leimannut Purple Onion Designsin irtokirjaimilla, ja sekin oli nyt valmis sijoitettavaksi. Kun olin aikani ähräillyt, merkkasin lyijykynällä eri osien paikat. Ja liimaamaan.


Valmis kortti on lopulta tässä. Muuten noudatin mallipiirrosta tarkasti, mutta lisäsin nuo kolme tarrahelmeä yläkulmaan. Ja näin on lokakuisen harmaan ikävä kort... eiku siis ikäväkortti valmis. =)

10 kommenttia:

  1. Ihana kortti,hyvä väri maailma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa! =) Harmaa sopii ikävään, niinhän se on.

      Poista
  2. Tää on niin hiano, ja just täyrellinen;-))m

    VastaaPoista
  3. Ihanan rauhaisan värinen ikäväkortti, ei ole ikävä kortti laisinkaan 😉 Suloinen tuo koiruli parka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari K! Olen joskus saanut yhden kappaleen näitä koirakuvia, tähän teemaan se sopi mainiosti. Nuo Penny Blackin leimakuvat nyt on vaan niin ihania.

      Poista
  4. Ihanan herkkä kuva ja kiva tarina alkaen musiikkivalinnastasi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Iris! Tosi kiva, kun annoit mukavaa palautetta. =)

      Poista

Kiitos viestistäsi, tuu toistekki!